Usvojen rebalans prokupačkog budžeta

1

Odbornici Skupštine opštine Prokuplje usvojili su Odluku o izmeni odluke o budžetu Opštine za 2015. godinu. Uputstvima za izradu rebalansa traženo je od korisnika budžetskih sredstava da iskažu smanjenje rashoda, kao i da ostvare uštede na svakom mestu gde je to moguće.

U finansijskim planovima korisnici su smanjili rashode za plate, dok će i u narednom periodu smanjenje rashoda kod direktnih i indirektnih korisnika biti glavni zadatak lokalne vlasti. U tom cilju izvršiće se preispitivanje odluka u pogledu statusa pojedinih budžetskih korisnika i restrukturiranje javnih preduzeća. Na drugoj strani Opština ima obaveze za otplatu dugova i obaveza nastalih u prethodnom periodu. Odlukom o izmeni odluke o budžetu planirano je povećanje subvencija JKP „HAMMEUM“, zbog očekivanog pripajanja javnih preduzeća ovom novoformiranom i održavanja njegove likvidnosti.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o izmeni odluke o postupku otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta u svojini Opštine Prokuplje, kao i Odluka o pristupanju pribavljanja nepokretnosti neposrednom pogodbom u javnu svojinu Opštine Prokuplje.

– Ove odluke su izuzetno važne, posebno kada se radi o objektima i parcelama koje prodaje Vojska Srbije, a to je kompleks vežbališta „Draganja“, na kome se nalaze arterski bunari sa kojih se grad Prokuplje snabdeva pijaćom vodom, kao i most na reci Toplici kod Grčkog mlina. Takođe je u toku pronalaženje najpovoljnije lokacije za poslovni prostor jedinstvenog komunalnog preduzeća „HAMMEUM“, gde će biti smeštene sve službe i kompletna mehanizacija, istakao je predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović.

Skupština je usvojila i Odluku o izmeni Odluke o građevinskom zemljištu, Odluku o dodeljivanju isključivog prava za obavljanje delatnosti pravnim licima kojima je osnivač Opština Prokuplje, Odluku o datumima koje obežava – proslavlja Opština Prokuplje, Odluku o izmenama i dopunama Statuta JKP „HAMMEUM“. Podržan je i predlog Pravilnika o izmeni Pravilnika o organizaciji i radu manifestacije Festivala dečijeg stvaralaštva – FEDES, imenovani novi članovi školskih odbora i izabran novi v.d. direktor JKP „Tržnice“. Na ovu funkciju je umesto dosadašnjeg direktora Božura Milentijevića, koji odlazi u penziju, imenovan dipl. mašinski inženjer Vladimir Novaković.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here