Usvojen rebalans budžeta Opštine Prokuplje

0

Na sednici SO Prokuplje usvojen je rebalans budžeta za 2016. godinu. Uputstvom za izradu rebalansa , traženo je od korisnika budžetskih sredstava da naprave uštede na svakom mestu gde je to moguće.

Ukupan budžet sa svim povećanjima i smanjenjima, zajedno sa sredstvima iz sopstvenih izvora indirektnih korisnika iznosi 1.649.329.260,00 dinara.

Odbornici su usvojili i Odluku o izmenama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokaalne samouprave Opštine Prokuplje.

Razlog za donošenje ove odluke je što se u Opštinskoj upravi ukazala potreba za povećanjem broja zaposlenih na neodređeno vreme u odnosu na broj koji je utvrđen poslednjom Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih. .

Odlukom Vlade Republike Srbije broj zaposlenih je ostao nepromenjen i iznosi 802 radnika.

– Ova odluka je veoma dobro pripremljena, u skladu sa zakonima, kako ne bi ugrozili radnike. Svako ko ispunjava uslove za predviđenih 11 radnih mesta za kojima postoji potreba, moći će da konkuriše , rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i istakao da je najvažnije sačuvati svako radno mesto.

Sednici SO Prokuplje prisustvovao je i narodni poslanik dr Darko Laketić. Komentarišući odluku o rebalansu budžeta, one je podsetio da je 200 miliona dinara opredeljeno za određene projekte i istakao činjenicu da je za vreme aktuelne vlasti znatno smanjen dug lokalne samouprave.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o izradi Strategije ruralnog razvoja opštine Prokuplje, u cilju održivog i efikasnog sektora koji može biti konkurentan na tržištu. Ova Strategija je osnovni dokument u definisanju mera za realizaciju politike podrške poljoprivrednom i riralnom razvoju opštine Prokuplje.

Odbornici su na današnjoj sednici usvojili Rešenja o osnivanju komisija i imenovanju članova Upravnih, Nadzornih i školskih odbora.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here