Uspostavljena sportska saradnja Slovenije i Prokuplja

0

Predstavnici opštine Kočevje iz Slovenije iz oblasti sporta Janez Maršič direktor Javnog zavoda za sport i Majcen Boštijan predsednik Sportskog saveza Kočevja posetili su Sportski savez Opštine Prokuplje i tom prilikom su dogovorili saradnju na sportskom planu.

– Dogovoreno je da naši treneri u narednom periodu obiđu Kočevje i njihove klubove, da se upoznaju sa načinom rada a nakon toga i da održe par treninga sa slovenačkim klubovima. Nakon toga planiramo i uzvratnu posetu a sve u cilju početka nadajmo se uspešne sportske saradnje. Što se sportskih terena tiče dogovorili smo da se naš pomoćni fudbalski teren uz pomoć prijatelja iz Kočevja opremi sa veštačkom travom gde bi kasnije dve opštine sklopile ugovor da fudbalske selekcije iz Kočevja koriste taj teren u sklopu svojih priprema, rekao je Božidar Jović sekretar Sportskog saveza Opštine Prokuplje.

U opštini Kočevje koja ima oko 16.000 stanovnika postoji 48 sportskih klubova a za njihovo finansiranje opština izdvaja godišnje 210.000 evra.

– Trudićemo se da uspostavljanjem sportske saradnje sa Opštinom Prokuplje unapredimo rad naših klubova posebno na sportskom planu kako bi u narednom periodu postigli još bolje sportske rezultate, rekao je Janez Maršič direktor Javnog zavoda za sport.