Uspešno organizovano Topličko veče 2016.

2

Topličko veče 2016. održano je u restoranu „Jezero“ u Beogradu. Na ovom lepom događaju se okupilo više od 500 gostiju, a zvanice su činili Topličani i njihovi prijatelji. Tradicionalno okupljanje imalo je za cilj širenje prijateljstva među zemljacima, ali i promovisanje topličkog kraja.

Najveći broj prisutnih činili su Topličani koji žive i rade u Beogradu, ali su bili brojni i prijatelji Topličana i Topličani iz Toplice.

Među prisutnima su bili svi predsednici topličkih opština, brojni narodni poslanici, predstavnici ministarstava u Vladi Republike Srbije, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, predstavnici Zavičajnog udruženja Topličana u Nišu, KUD Čukarica.

Predstavnici najvećih televizijskih i radio stanica u Srbiji bili su medijska podrška Topličkoj večeri pre i u toku same manifestacije sa koje su izveštavali (Radio televizija Srbije, TV Pink, RTV Studio B, TV Hepi, TV Kopernikus, TV Prva, TV Kuršumlija), kao i dnevni listovi (Kurir, Informer, Danas, Politika, Blic, Telegraf), novinske agencije i portali (Top Novosti,Tanjug, Topličke vesti) i drugi.

Domaćin ovogodišnjeg druženja je bila opština Prokuplje, dok je goste zabavljala muzička grupa KASTELO BEND iz Prokuplja. Voditeljka večeri je bila uvažena Katarina Obradović iz Beograda.

Veče Topličana počelo je otvaranjem programa i informacijama o viziji, misiji i ciljevima Udruženja Topličana u Beogradu. Predsednik organizacije Dragan Vladisavljević se svečanim govorom i pozdravom prvi obratio gostima Topličke večeri.

U svom obraćanju. Vladisavljević se zahvalio svojim saradnicima na organizaciji ovog tradicionalnog druženja, a zatim se osvrnuo na dosadašnje uspešno izvršene aktivnosti Udruženja, kao što su organizacija Četrnaestog Vidovdanskog Sabora u Kondželju, podrška manifestacijama DANI ŠLjIVE BLACE 2016, VIŠNjIJADA VELIKA PLANA 2016, podrška u pripremi i izdavanju CD-a sa etno i duhovnim pesmama Crkvenog dečjeg hora BISERI iz Žitorađe, književne večeri u Beogradu, humanitarne aktivnosti, organizacija nagradnog putovanja za učenike topličkih škola povodom učestvovanja na literarnom konkursu Sabor Kondželj 2016.

Predsednik Vladisavljević je najavio brojne buduće aktivnosti Udruženja među kojima se izdvaja u jednom delu organizovanje i obeležavanje 100. godišnjice Topličkog ustanka.

Sve prisutne goste su pozdravili i Ljubodrag Đinđić, u svojstvu jednog od najiskusnijih članova Udruženja Topličana u Beogradu, Slobodan Panić, predsednik Zavičajnog udruženja Topličana u Nišu, Aleksandar Simonović, predsednik opštine Prokuplje i drugi.

Prikazan je film „Kotrljanje“ koji predstavlja istorijat i lepote grada Prokuplja. Brojni uspešni privrednici iz Beograda su organizovali Topličku lutriju i tom prilikom prisutnima dodelili 50 nagrada.

Dodeljene su sledeće nagrade: Turistička agencija SONIK TURS iz Beograda je dodelila turistička putovanja za dve osobe od 7 dana u Veneciji i putovanja za dve osobe od tri dana u Beču, ATELjE 2012 je podelilo karte za brojne pozorišne predstave u Beogradu, dok su beogradski restorani „Mikan“, „Gradska“, „Jezero“, dodelili su večere za po dve osobe u svojim restoranima. Firma „Toplički vinogradi“ je dodelila nagrade iz svoje palete proizvoda, dok je Auto centar KILER AUTO u Beogradu dodelio veliki broj nagrada u delu besplatih serviserskih usluga u svom centru. Pored toga firma ALUTOPLICA je dodelila nagrade iz svoje palete proizvoda.

Na svečanosti su dodeljene i zahvalnice Topličanima i prijateljima Topličana koji su posebno zaslužni za afirmaciju Toplice, navode u Udruženju Topličana sa ovog velikog skupa.

 

2 KOMENTARA

  1. Lepo organizovano, širilo se prijateljstvo. Svaka čast za organizatore koji su okupili najuglednije Topličane i prijatelje Topličana.

  2. Еh, da nam je više ovakvih okupljanja. Organizovati češća okupljanja, više promocije Toplice. Za organizatore sve pohvale, dogodine u još većem broju slavili.

Comments are closed.