Ujedi pasa „pojeli“ pola miliona dinara

1

Iz budžeta Opštine Kuršumlija isplaćeno je 490 000 dinara na ime odštete za ujede pasa lutalica, kazao je na nedavnoj Skupštini zamenik predsednika Opštine, Nebojša Jović obrazlažući trošenje budžetskih sredstva.

Naime, iako je odšteta smanjena sa nekadašnjih 30 hiljada na 20 hiljada dinara, na ime odštete je isplaćeno skoro pola miliona dinara.

Odštete za ujede pasa lutalica nije sprečila ni taksa Doma zdravlja u Kuršumliji koja je pre par godina uvedena i koja se plaća u iznosu od 5 hiljada dinara za one koji hoće da srede medicinsku dokumentaciju na osnovu koje mogu da traže odštetu.

Međutim, broj onih koji se sada prijavljuju za odštetu koju isplaćuje kuršumlijska opština je smanjen, ali je sa druge povećan broj onih koji ovakav vid odštete sada pokušavaju da naplate preko suda.

Zanimljivo je i da je jedan od građana Kuršumlije naplatio 230 000 dinara od Opštine na ime odštete za povredu koju je zadobio od krave koja je odbegla nakon deljenja steonih junica koje je je svojevremeno obezbedilo Ministarstvo poljoprivrede.

1 KOMENTAR

Comments are closed.