U Kruševcu otklonjen kvar – građani odahnuli

0

Monteri iz užičkog ,,Jedinstva,, jutros oko dva časa u Krupševcu uspeli da otklone kvar na glavnom ventilu magistralnog cevovoda, pa je grad pod Bagdalom nakon 50 sati dobio vodu iz gradskog vodovoda.

Odgovorni iz ,,Vodovoda – Kruševac,, ističu da njihove ekipe vrše ispiranje gradske mreže do potpune ispravnosti. Takođe, cisterne sa pijaćom vodom, a ima ih 12, biće na postojećim lokacijama sve dok se ne utvrdi ispravnost vode u mreži.

Trenutno 90 odsto domaćinstava Kruševca ima tehničku vodu, koja još nije za piće, jer je mutna, a potpuna normalizacija u snabdevanju vodom se očekuje u toku dana.
.
Zvog tog problema, danas, po odluci Štaba za vanredne situacije i preporuku Zavoda za javno zdravlje, škole i vrtići ne rade.

Do problematičnog stanja sa vodom u Kruševcu došlo je u utorak, 21. aprila, kada je oko 7 sati ujutro, zatvoren ventil na glavnom cevovodu u Lipovcu, kraj Kruševca, radi zamene merača za veći protok vode. Tom prilikom došlo je do havarije na glavnom ventilu, pa je produžetak nestašice vode u Kruševcu i okruenju produžen do poptunog otklanjanja kvara.

Vodu je imala samo bolnica, kao i par ulica u okruženju, koji se vodom snabdevaju sa rezervoara na Bagdali. Na vanrednoj sednici Gradsakog štaba za vanredne situacije Kruševca, pored brojnih mera, pokrenuto je i pitanje odgovornosti.

1 KOMENTAR

  1. Najavili ste jedan da,pa posle isteka drugog javljate do petka,pustite dan ranije u nekim delicima grada mutni tanak mlazic i to je vama pustena voda???? Pustajte svojoj deci tako a nama koji placamo vodu pustite onu koju placamo!!! Ko ce da nam refundira novac potrosen na kupovinu vode za wc solje???? u redovima za vodu iz onih vasih rezervica (ne cisterna!!!!) po jedan je toliko treba uzeti za dnevno koriscenje vode!! sram da vas bude!!!