U Kruševcu Manifestacija „Vidovdanski eko dan“

0

Tradicionalna manifestacija „Vidovdanski eko dan Kruševac – zeleni grad“, danas je održana na platou ispred Doma sindikata, a u okviru programa „Vidovdan 2016“. Učešće u manifestaciji je uzelo više od 300 učesnika predškolskog i školskog uzrasta, kao i zaposleni u kruševačkim institucijama i javnim preduzećima.

Manifestaciju je otvorila Dragana Milićević, pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku, u prisustvu predstavnika lokalne vlasti i velikog broja dece, građana i medija.

Pored centralnog programa, prisutni su imali priliku da posete razne eko postavke, izložbu likovnih radova pristiglih po osnovu konkursa, kao i druge aktivnosti: crtanje na asfaltu, olimpijada u organizaciji ,,Tri Hausa,, , ali i da prisustvuju reciklažnim i istraživačkim radionicama, kao i eksperimentima na štandovima izlagača.

Na centralnom podijumu odvijao se kulturno-zabavni program na temu ovogodišnjeg ,,Eko dana -Kruševac-zeleni grad,,.

Od prošle godine Vidovdanski Eko dan bogatiji je za nagradni konkurs (literarni, likovni, kratak film i fotografija) na temu slogana – „Kruševac zeleni grad ,, koji su raspisali Gradska uprava i Narodna biblioteka.

Proglašeni su najuspešniji, a nagrade su uručili dr Jelena Milanović, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti, mr Miroslav Smiljković, direktor KCK i Snežana Nenzić, v.d. Direktora Narodne biblioteke Kruševac, a zahvalnice učesnicima ovogodišnje manifestacije uručila je Dragana Milićević, pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku.

Manifestaciju su organizovali Služba za zaštitu životne sredine Grada Kruševca, Kulturni centar Kruševac i Narodna biblioteka Kruševac, a pokrovitelj grad Kruševac.