Trg glumaca uskoro u Kruševcu

4

Grad Kruševac, rasadnik pozorišnih radnika i umetnika, odužiće se na poseban način onima koji su ga proslavili. Ispred Kruševačkog pozorišta očekuje se otvaranje Trga glumaca i na njemu postavljanje sklulptura velikih imena filma i teatra.

– U okviru manifestacije ,,Vidovdan 2016,,, a u okviru jubileja -70 godina od formiranja profesioinalnog pozorišta, na Vidovdan, 28. juna u 19,30 časova biće otvorena stalna izložba fotografija pod nazivom ,, Prozori sećanja,,. Biće postavljeni likovi Dragoslava Vasiljevića Fige, Ljubinke Bobić, Borisava Mihailovića, Miodraga Petrovića Čkalje, Radmile Savićević, Taška Načića, Milana Puzića, Bate Paskaljevića i Vlastimira Đuze Stojiljkovića, navode u Kruševačkom pozorištu.

U Kruševačkom pozorištu navode da će ovaj trg dobiti ime Trg glumaca, kako bi postavili obeležja i drugim glumcima poreklom iz Kruševca i okoline i tako široj javnosti predstavili ljude koji su svojim talentom obeležili pozorišni život u regionu i na najlepši način prezentovali Kruševac, ističu u Kruševačkom pozorištu.

4 KOMENTARA

Comments are closed.