Svečani prijem za prokupačke đake prvake

0

U svim prokupačkim osnovnim školama danas je upriličen svečani prijem za đake prvake.

Njih je u ime Opštine Prokuplje i Odeljenja za društvene delatnosti pozdravio Srđan Jordačijević, poželevši im sretan polazak u školu i istakao da je ove godine broj prvaka veći u odnosu na prethodne godine, kao i broj upisanih predškolaca.

Osnovna škola „Nikodije Stojanović Tatko“ je i ove godine tradicionalno organizovala svečani prijem za svoje prvake

– Kao i svakog prvog septembra, naša škola i ove godine spremno dočekuje svoje prvake. Trudili smo se da tokom letnjeg raspusta uredimo školu, da obezbedimo deci što prijatniji boravak u njoj. Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom, očekujemo i realizaciju novog projekta koji se odnosi na uređenje fasade i zamenu stolarije, kazala je direktorka škole Ljiljana Subotić. Ona je takođe istakla da je evidentan veći broj đaka prvaka u odnosu na prošlu godinu. U ovoj školskoj godini upisano je 93 prvaka, kao i 14 u izdvojenim odeljenjima, dok ukupan broj svih učenika ove škole iznosi 960.

Tradicionalni prolazak prvaka kroz „vrata znanja“ bio je i početak novog poglavlja u životu mališana, koji je obeležen svečano, uz podršku roditelja, prosvetnih radnika i starijih učenika. Uz svečani program i poklone koje je prvacima obezbedila škola u saradnji sa roditeljima i donatorima, protekao je i prvi školski dan.