Sutra se obeležava gradska slava Prokuplja

0

Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije danas je razmatrao rezultate realizacije svih aktivnosti koje su obuhvaćene programom slavskih svečanosti, organizovanih u čast Svetog Prokopija, zaštitnika našeg grada, saopštila je Služba za informisanje opštine Prokuplje.

– Građani su imali priliku da još od 14. jula, kada su počele slavske svečanosti, uživaju u kulturno-sportskim dešavanjima i, ono što je najvažnije, to je da su sve manifestacije bile izuzetno posećene, rekao je predsednik Organizacionog odbora i domaćin gradske slave Milan Aranđelović.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da se ove godine posthumno dodeli Pohvalnica bivšem direktoru Kompanije LEONI Jorgu Peknecu. Pored velikog doprinosa u razvoju privrede i smanjenju nezaposlenosti u Prokuplju, gospodin Peknec je bio i veliki donator, pomažući siromašne porodice, dečje ustanove i najugroženije stanovnike naše opštine.

I ove godine povodom gradske slave na prokupačkom šetalištu biće organizovana Ulica darivanja, koja je prošle godine otvorena po prvi put i izazvala veliko interesovanje i pažnju građana. Osmišljena kako bi se slavska trpeza ponudila i podelila sa svim građanima, Ulica darivanja biće otvorena na dan slave, sutra u 11. časova.

Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije poziva ovom prilikom sve građane Prokuplja da dođu u Ulicu darivanja i proslave gradsku slavu tradicionalno, uz posluženje koje je pripremljeno uz pomoć brojnih donatora.

Slavske svečanosti biće nastavljene u 18.00 časova kulturno-umetničkim programom na Trgu topličkih junaka, gde će učestvovati kulturno-umetnička društva „Abrašević“ i „Toplica“ sa svojim gostima iz Aleksandrovca, Trstenika i Soko Banje.

Na svečanom koncertu nastupiće i plesni studio „Star“ i vokalni sastav „Konstantin“ iz Niša, a potom će Prokupčane zabavljati solista RTS Ivana Tasić, uz pratnju orkestra prokupačkog Doma kulture.