Skupština Kruševca usvojila više planova generalne regulacije

0

Odbornici Skupštine Kruševca danas su usvojili 23 predloga odluka, među kojima i više planova generalne regulacije na teritoriji grada, poput izletišta Jastrebac.

Najviše polemike izazvala je tačka koja je pred početak sednice uvrštena po hitnom postupku u dnevni red, a reč je o “Zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda,,, o čemu je vođena skoro dvočasovna rasprava.

Bez polemike usvojeno je više planova generalne regulacije na teritoriji grada, među kojima i izletišta Jastrebac, kao i predlog rešenja o izmeni i dopuni rešenja o utvrđivanju visine zakupnine za korišćenje poslovnog prostora i o imenovanju Gradske izborne komisije od 11 članova i isto toliko zamenika.Za predsednika Izborne komisije izabran je diplomirani pravnik Dragoljub Arsić, sa liste ,,Pokrenimo Kruševac,,.

Po objedinjenoj proceduri usvojeni su izveštaji o radu i finansijskom poslovanju ustanova i institucija u 2015. godini: Kruševačkog pozorišta, Narodne biblioteke, Muzeja, Istorijskog arhiva , Kulturnog centra, Predškolske ustanove ,,Nata Veljković,, , Sportskog centra, Centra za Socijalni rad, Centra za osobe sa invaliditetom, Centra za stručno usavršavanje, Ustanove ,,Apoteka Kruševac,, ,Turističke organizacije, Biznis inkubartora, Fonda za podsticanje tazvoja mladih talenata.