Skupština Kruševca usvojila 67 tačaka dnevnog reda

0

Na 24. sednici Skupštine grada, koja je održana juče do kasno po ponoći, odbornici su razmotrili i usvojili 67 tačaka dnevnog reda.

Usvojena je Odluka o budzetu grada Kruševca za 2016. godinu, kojom su utvrđeni ukupni prihodi i primanja i ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 3.038.912.297 dinara, od toga 2.700.000.000 dinara sredstva iz budzeta i 338.912.297 dinara sredstava iz drugih izvora budzetskih korisnika.

Odbornici su usvojili i Program razvoja Grada Kruševca za 2016. godinu i projekcije programa za 2017. i 2018. godinu. Prioritet u realizaciji imaće već započete investicije za koje se steknu realni uslovi za finansiranje u oblastima vodosnabdevanja i kanalizacije, rekonstrukcije i izgradnje ulica i puteva, gasifikacije i toplifikacije, osnovnog i srednjeg obrazovanja, dečije i socijalne zaštite i ekonomskog razvoja.

Skupština je donela Strategiju razvoja socijlane politike Grada Kruševca za period 2015-2020, Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost Grada Kruševca za period 2016-2020 i Program razvoja sporta Grada Kruševca sa akcionim planom za period 2015-2018. godina.

U skladu sa Zakonom o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, Skupština grada Kruševca je donela Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u lokalnoj samoupravi-Gradu Kruševcu.

okalnim akcionim planom za zapošljavanje Grada Kruševca za 2016. godinu planirano je da sredstvima od 10.350.000,00 dinara finansiraju programi: “Nova radna mesta”, “Samozapošljavanje” i i program ”Help”, koji ima za cilj smanjenje siromaštva i stvaranje uslova za zapošljavanje marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva, sa fokusom na Romkinje i podrazumeva finansiranje opreme. Planirani pojedinačni iznos subvencije za program “Nova radna mesta” je 150.000 dinara a za program “Samozapošljavanje” 180.000 dinara.

Odbornici su usvojili i programe rada javnih preduzeća i ustanova za 2016. godinu, kadrovska rešenja i rešenja kojima se rešavaju imovinsko-pravni odnosi građana.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here