Skupština Grada Kruševca izglasala 76 tačaka dnevnog reda

0

Na poslednjoj, 20. sednici Skupštine grada, odbornici su razmotrili i usvojili 76 tačaka dnevnog reda. Skupština je odobrila da se Grad Kruševac zaduži do iznosa 930 miliona dinara za kupovinu slobodnog građevinskog zemljišta i podizanje hale za potencijalnog investitora, koji bi bio zakupac hale. Reč je o potencijalnom investitoru iz oblasti automobilske industrije, koji ima nameru da zaposli 1.700 radnika u prvoj fazi, sa tendencijom povećanja broja zaposlanih do 3500. Grad Kruševac je u konkurenciji sa više gradova iz Srbije za realizaciju ove investicije, a konačna odluka investitora očekuje se za nekoliko meseci.

Odbornici su usvojili odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta i Odluka o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta. Odluka o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta propisuje nove kriterijume za obračun iznosa koji se plaćaju po osnovu uređivanja građevinskog zemljišta, u smislu da se više ne obračunava naknada, već doprinos, a koeficijent za obračun doprinosa se utvrđuje na osnovu zone i namene objekta. Područje grada je podeljeno na pet zona i Ekstra zonu, a visina naknade zavisi od zone u kojoj se gradi i namene objekta. Odlukom o otuđenju i davanju u zakup propisano je da se zemljište radi izgradnje objekta otuđuje, a da se daje u zakup samo za izgradnju onih objekata za koje se izdaje privremena građevinska dozvola, kao i procedura za sprovođenje ovih postupaka.

Izvršeno je i usaglašavanje Odluke o društvenoj brizi o deci sa odredbama zakona, kojima se reguliše učešće roditelja i budzeta grada u finansiranju smeštaja dece u predškolsku ustanovu. Odlukom su brisane regresne skale u odnosu na prosečnu zaradu u privredi grada, na osnovu kojih je određivano učešće roditelja u ceni smeštaja deteta u vrtić, tako da će ubuduće roditelj plaćati 20% od ekonomske cene po detetu, a budzet grada 80%. Ekonomsku cenu celodnevnog i poludnevnog boravka dece u predškolskoj ustanovi utvrdiće Gradsko veće.

Odbornici su usvojili i Lokalni program zaštite životne sredine grada Kruševca, kao i Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Kruševca za 2015. godinu.

Za glavnog urbanistu Grada Kruševca imenovan je Radmilo Nikolić, dipl. ing. arhitekture iz Kruševca.

Donet je i veći broj kadrovskih rešenja, kao i rešenja kojima se rešavaju imovinsko – pravni odnosi građana.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here