Sakupljačima sirovina uručena oprema u vrednosti od 15000 eura

0

U Gradskoj upravi Kruševca danas je predstavljen projekat „Osnažiti“ koji se sprovodi u 36 gradskih sredina u Srbiji i predstavlja primer javno-privatnog partnersta, kroz inkluziju sakupljača sekundarnih sirovina.

Pre toga, u Javnom komunalnom preduzeću ,,Kruševac,, održana je donacija opreme sakupljačima sekundarnih sirtovina, a reč je o najugroženijim pripadnicima društva, uglavnom romske nacionalnosti , kao i najsiromašnijeg seoskog stanovništva.

Ukupna vrednost dodeljene opreme u Kruševcu iznosi 15.000 eura, a opremu čine kolica za sakupljanje sekundarnih sirovina i HTZ oprema za sakupljače.

Obezbedjeno je ukupno 55 kompleta opreme, od kojih je 40 dodeljeno individualnim sakupljačima, pretežno Romima, dok je 15 kompleta dodeljeno seoskim operaterima na području grada Kruševca.

Projekat ,,Osnažiti,, finansiran je od strane Evropske unije, a sprovodi ga JPK,, Kruševac,, kao nosilac porojekta i Grad Kruševac i Udruženje,,Treehouse,, kao partneri, uz podršku Minisatrstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanmja.

Kako je rečeno novinarima, ova aktivnost je deo projekta ,, Podrška Evropske unije enkluzivnom društvu,, koji EU finansira sa 5,4 miliona evra, a srovodi ga Delegacija Evreopske unije u Republici Srbiji.

Projekat ,, Osnažiti,, u Srbiji trajaće do kraja 2017. godine.