Sajam civilnog društva u Kruševcu

0

U Kruševcu je danas održan Sajam organizacija civilnog društva, koji se organizuje u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije. Osim Kruševca, predstavila su se i civilna društva iz Aleksandrovca, Trstenika, Brusa, Varvarina, Ćićevca, Svilajnca, Ćuprije, Paraćina, Despotovca, Rekovca i Jagodine.

O cilju održavanja Sajma govorile su Bojana Selaković iz Građanskih inicijativa, Maja Saveski – Kancelarija Vlade za saradnju sa civilnim društvom i Ivana Stefanović Hemfling, predsednica UG „Treehouse“ iz Kruševca, a Sajam je otvorila zamenik gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović.

Tokom održavanja Sajma distribuiran je promotivni materijal, predstavljene aktivnosti i mogućnosti u okviru Resornog centra Građanskih inicijativa i održan okrugli sto o saradnji lokalne samouprave i organizacija civilnog društva.

U okviru Okruglog stola, predstavljeno je istraživanje o saradnji lokalne samouprave i OCD, kao i smernice EU za podršku civilnom sektoru u zemljama pridruživanja, kao i instrument Evropske komisije za praćenje napretka u oblasti podrške civilnom društvu u Srbiji.