Rešen problem izlivanja kanalizacije u Prokuplju

1

Intervencijom službi JKP „Hameum“ na kanalizacionoj mreži u Liparskoj ulici , rešen je dugogodišnji problem nastao zbog nemara i neodgovornosti pojedinih meštana ovog prokupačkog naselja, navode u ovom prokupačkom javnom preduzeću.

Prema rečima direktora JKP „Hameum“, Predraga Jovićevića, na privatnoj parceli u kanalizacionoj šahti došlo je do začepljenja , što je prouzrokovalo izlivanje kanalizacione mreže i nanelo štetu okolnim domaćinstvima.

– Uz angažovanje naših službi i sve mehanizacije koju posedujemo nismo uspeli odmah da saniramo kvar, zato smo se obratili za pomoć JKP „Nais“ i uz njihovu pomoć uspeli smo da rešimo nastali problem. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da kroz značajnije preventivno infrastrukturno održavanje omogućimo da se ovakvi problemi ne ponavljaju, rekao je direktor Jovićević.

Inače, meštani Liparske ulice kažu da ova pojava nije ništa novo i da je do začepljenja kanalizacione mreže dolazilo i ranije. U šahti je pronađen svakojaki otpad, od uginulih životinja, kamenja, betonskih delova , do plastike i drugih nerazgradivih materija.

– Kako se ovakvi problemi ne bi ponavljali, više pažnje posvetićemo preventivnim aktivnostima a i kaznenim merama. Zbog nečijeg nemara nekoliko domaćinstva je pretrpelo štetu od izlivanja kanalizacione mreže. Navedeni problem nije isključivo u našoj nadležnosti, ali moramo da lečimo probleme i posledice komunalne infrastrukture koji su izuzetno veliki. Naša osnovna namera i obaveza je da u saradnji sa gradom radimo na unapređenju infrastrukturnog održavanja vodovodne i kanalizacione mreže koja je dosta dotrajala , sa ciljem da se ovakvi i slični problemi više ne dešavaju, istakao je Jovićević.

1 KOMENTAR

Comments are closed.