Renovirane škole u Prokuplju

0

Zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila Opština Prokuplje, školske zgrade u Prokuplju i okolini su renovirane, učionice okrečene i opremljene školskim priborom, materijalom za obrazovanje i ogrevom za predstojeću grejnu sezonu, saopštili su iz prokupačke lokalne samouprave.

U Donjoj Stražavi je već urađen krov i fasada na školi, u Babinom Potoku krov i deo ograde, u Donjoj Toponici krov, a škola u Gubetinu je posle nekoliko godina opremljena i primila je prve đake.

Manje adaptacije i popravke rađene su i na drugim školama i zgradama izdvojenih odeljenja. Za nesmetan početak školske godine i rad u njima Opština Prokuplje je izdvojila oko tri miliona dinara, kao i više od dvadeset miliona za nabavku ogreva.

Na jednoj od najstarijih škola u Prokuplju, Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“, radovi na renoviranju fasade i zameni stolarije počeće u oktobru. Radovi će se izvoditi na površini od 1.300 kvadrata.

Investitor je Evropska investiciona banka, Ministarstvo privrede je izdvojilo pedeset odsto vrednosti bez pdv-a, što je oko četiri miliona i trista hiljada dinara, a ostatak do deset miliona sto šezdeset sedam hiljada finansiraće Opština Prokuplje.

Oni će se odvijati u etapama, tako da neće ometati nastavu u školi.

Fasada na zgradi ove prokupačke škole, koja je kao spomenik kulture pod zaštitom države, poslednji put je rađena davne 1983. godine.

Prema rečima nadležnih u Opštini Prokuplje i u ovoj godini biće nastavljena ulaganja u infrastrukturne radove na školskim zgradama.