Rekordna poseta turista kuršumlijskim banjama

0

Prema podacima Turističke organizacije Opštine Kršumlija, ove godine je u kuršumlijskim banjama ostvareno preko 160 000 noćenja. Istovremeno, prirodni fenomen Đavolju varoš obišlo je oko 60 000 turista što ovu godinu čini rekordnom po broju noćenja i poseta gostiju iz Srbije i sveta.

Premna rečima Ivana Kovačevića, direktora Turističe organizacije Kuršumlija, ukupno je zabeleženo preko 200 000 noćenja i poseta kuršumlijskom kraju što je rekordna poseta turista.

– Zahvaljujuću proširenju kapaciteta u Lukovskoj i Prolom banju, kao i obogaćivanju sadržaja, turista je ove godine bilo više nego ikad. Oni koji posete naše banje i Đavolju varoš, ponovo se vraćaju. Razlog je pre svega stručno i ljubazno osoblje koje stoji na usluzi turistima, objašnjava Kovačević.

On istovremeno ističe da je ponuda turistima proširena u samoj Kuršumliji u kojoj kvaliteta smeštaj pored hostela „Franica“ nudi i SUR „Kum“ (poznatiji kao restoran „Kod Joksima“). Istovremeno, na usluzi gostima je i motel „Stara vrba“ kod Kuršumlije.

Spomenik prirode Đavolju varoš ove godine je obišlo više od 60 000 turista