Radnici kao u paklu za 110 dinara po satu, a direktorka u ,,sukobu ineresa,,

0

Visoka temperature u Kruševcu danima ne spada ispod 36 stepeni u hladu, a na otvorenom usijanom asfaltu dostiže i do 40 stepeni. Po tom pretoplom i sparnom vremenu radnici ,,Kruševacputa,, rekonstruišu Balšićevu i Novu Balšićevu ulicu u Kruševcu.

– Drugog izbora nemamo. Vidite kako nam je, neizdrživo, a mi moramo da radimo i za 110 dinara po satu, poveravaju nam radnici, koji su posle 40 dana rada u Balšićevoj, stigli do na pola puta u Novoj Balšićevoj ulici u Kruševcu.

Posao im počinje oko sedam sati ujutro, kad je sunce već poodmaklo od jastrebačkih vrhova, pa do 17 sati po podne.

Trenutno rade trotoare sa obe strane ulice, a vrednost radova je više od 20 miliona , iz republičkog budžeta, dok je izvođač radova ,,Kruševacput,,.

Koiliko je ovim radnicima teško po nesnosnoj vrelini bez hladnih i osvežavajućih napitaka na usijanom asfaltu, toliko nevolja imaju i vlasnici automobila koji ih po ceo dan premeštaju sa jedne na drugu stranu, jer nemaju gde da ih parkiraju.

Ali, ni tu nije kraj priče, jer je aktuelna tema u gradu status direktorke ,,Kruševacputa,, Zorice Stanković, koja je u novom sazivu Gradskog veća zadužena za infrastrukturu.

Ovo privatizovano putartsko preduzeće obavlja poslove za Grad Kruševac pa se postavlja pitanje da li je Stankovićeva u sukobu interesa.

Kako saznajemo, Gradska uprava Kruševca uputila je dopis Agenciji za borbu protiv korupcije da im dostavi svoje mišljenje. Ukoliko se ispostavi da je direktorka u sukobu interesa, ona više ne bi bila direktorka ,,Kruševacputa,, pošto je već u Gradskom veću zadužena za infrastrukturu.