Promene u radu narodne kuhinje u Prokuplju

0

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović sa saradnicima održao je konferenciju za štampu na kojoj je govorio o zaključku sa sedninice Opštinskog veća prema kome će biti racionalizovan rad narodne kuhinje u Prokuplju .

– Na sednici Opštinskog veća donet je zaključak da se Turističko-sportskoj organizaciji poveravaju svi poslovi organizacije i realizacije materijalne pomoći narodne kuhinje u svrhu obezbeđivanja besplatnog kuvanog obroka socijalno najugroženijim građanima. Naknada koja se do sada plaćala Crvenom krstu biće ukinuta, rekao je Simonović i dodao da će se na ovaj način uštedeti mnogo sredstava.

Prema njegovim rečima iz opštinskog budžeta su se obezbeđivala sredstva za kupovinu i pripremu jela, prevoz i naknada Crvenom krstu.

Simonović je naglasio da rukovodstvo lokalne samouprave vodi računa o svim građanima, a naročito o socijalno ugroženim kategorijama.

Na konferenciji je rečeno i to da se hrana i do sada pripremala u Turističko-sportskoj organizaciji.

Član Opštinskog veća Milan Aranđelović napomenuo je da se uštedom broj korisnika može povećati za dvestotine.

– Iz budžeta se za rad narodne kuhinje godišnje izdvaja oko dva miliona dinara. Besplatne obroke trenutno dobija skoro 400 najugroženijih. Sredstva koja su se izdvajali za posrednika sada će biti upotrebljena za poboljšanje obroka, kao i za povećanje korisnika, rekao je on i istakao da će se podela hrane i dalje vršiti u dvorištu Crvenog krsta.