Prokuplje neguje Francusko-Srpsko prijateljstvo

0

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović danas je primio predsednika Udruženja srpsko-francuskog prijateljstva „ General Šarl Tranije“ Olivera Pajevića i profesorku muzike i dirigenta hora Gimnazije Tatjanu Cvetanović, po povratku iz Epona u Francuskoj, gde su naš grad i zemlju predstavljali na manifestaciji, kojom se obeležava sećanje na Prvi svetski rat i Dan primirja 11. novembar.

Oni su se najpre zahvalili Opštini Prokuplje što je pomogla da otputuju u Epon, a onda su predsedniku Simonoviću, preneli lepe utiske iz ovog francuskog grada i uručili mu poklone gradonačelnika Gi Milera i njegovog zamenika Ivice Jovića.

Predsednik je ovom prilikom istakao da je dobro da su u posetu Eponu otišla talentovana deca, koja će jednog dana nastaviti tradiciju negovanja dobrih odnosa i saradnje sa nama bratskim francuskim narodom.

-Drago mi je da su tamošnji domaćini bili zadovoljni onim što ste im predstavili i nadam se da će i ubuduće biti tako. Nastavićemo da razmenjujemo kulturne vrednosti koje negujemo i imamo i nastojati da se saradnja ova dva grada nastavi ne samo u kulturnom, već i privrednom i svakom drugom pogledu, naglasio je Simonović.

On je dodao da će se potpisivanje povelje o bratimljenju Epona i Prokuplja obaviti sledeće godine, najverovatnije na dan gradske slave Sveti Prokopije, pošto je Vlada Republike Srbije dala saglasnost o bratimljenju.