Prokuplje i zvanično dobilo status grada

0

Status grada, opština Prokuplje dobila je izglasavanjem novog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije. Za ovaj Zakon glasalo je 136 poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije u jedanaestom sazivu na njenom sedmom vanrednom zasedanju 20. juna 2018. godine a inicijativu je pokrenuo narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić.

U susret sticanju statusa grada aktuelna vlast uporno je radila i domaćinski raspolagala budžetskim sredstvima, pri čemu je oslobodila opštinu ogromnih dugovanja nasleđenih od ranije i na stotine miliona dinara investirala u razvoj infrastrukture.

Sa statusom grada Prokuplje dobija mnogo, od povećanja transfernih sredstava sa republičkog nivoa do značajno povoljnije pozicije pri konkurisanju, kvalitetnim projektima, za sredstva kod domaćih i međunarodnih fondova.

Cilj je da Prokuplje na svakom koraku napreduje, da iz dana u dan postaje grad u pravom smislu te reči i da ovakav nivo samouprave, kao bolji servis građana što više olakša njihov svakodnevni život, navode u saopštenju iz Opštine Prokuplje.