Prokupačkom Domu zdravlja najviše ocene od akreditacionog tima

0

Na konferenciji za novinare u prokupačkom Domu zdravlja, dr Miladinović je objasnila da je akreditacija proces koji traje naredne tri godine, a cilj je unapređenje zdravlja pacijenta.

– Za nas je ovo izuzetan dan, jer su nam stigle sve pohvale iz Ministarstva zdravlja i Akreditacionog tima, koji je Domu zdravlja Prokuplje dao najviše ocene u procesu akreditacije. Akreditacijom koju smo dobili, naša ustanova je prepoznata kao ustanova koja može da pruža visoko kvalitetne zdravstvene usluge i nadalje, a ne samo u periodu u naredne tri godine, kazala je direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Miladinović.

Dom zdravlja je započeo aktivnosti na unapređenju preventivnog rada, što je bila jedina zamerka akreditacionog tima.

-Već smo započeli sa preventivnim pregledima u cilju ranog otkrivanja karcinoma grlića materice i raka dojke, debelog creva i prostate. To su osnovni ciljevi preventivnog rada, pored borbe protiv nezaraznih bolesti, hipertenzije, šećerne bolesti, bolesti pluća i borbe protiv pušenja i gojaznosti, istakla je dr Miladinović.Organizovanim akcijama u protekoj, koje se nastavljaju i u ovoj godini, Dom zdravlja će najviše pažnje posvetiti prevenciji dece ,kao i stanovništvu iz udaljenog seoskog područja.

1 KOMENTAR

 1. Sve pohvale za uspesno i odgovorno vodjenje Doma zdravlja. Od nasledjenih problema i dugova uspeli ste da napravite ozbiljnu i priznatu instituciju, sto akreditacija i pokazuje. Cestitke dr. Miladinovic i dr. Vukadinovicu!
  0  0
 2. Čestitke na dobijenoj akreditaciji. Vazno je da Prokupčani prepoznaju da ozbiljna i priznata institucija brine o nasem zdravlju.
  0  0
 3. Ovo je primer odlicnog poslovanja zdravstvene ustanove,ovo je veliki uspeh rukovodstva ustanove,pre svega dr Vukadinovica koji je zapoceo ceo ovaj proces,a takodje i sadasnje direktorke koja je sa svojim timom nastavila celu pricu oko akreditacije.
  0  0
 4. Doktorka Miladinovic i dr Vukadinovic su odradili ozbiljan posao, dokazali su da dom zdravlja ima kvalitetan kadar doktora i medicinskog osblja.
  0  0
 5. Kad se ujedini strucnost i motivisanost za rad, uspeh je zagarantovan, a akreditacija za Prokupacki dom zdravlja je potvrda velikog rada i zalaganja bez obzira na sve poteskoce.
  0  0
 6. Kakvi komentari. Ko od Formule 1.
  A što 3 sata moj otac čekao i nije primljen u opštoj praksi a gušio se i zaglavio na kraju u bolnicu. dal mislite da se komentarima koji su stvarno bolidni može promeniti stvarnost.
  0  0
 7. Cestitam Domu zdravlja na dobijanju akreditacije,ovo je veliki uspeh za samu ustanovu,za rukovodstvo ove ustanove,i posebno me raduje sto jedna ovakva ustanova brine o nasem zdravlju.
  0  0