Prokupačko porodilište dobilo klima uređaje

2

Prokupačko porodilište dobilo je dva klima uređaja u okviru akcije „Blic fondacije“ „Klime za porodilišta“, koja se realizuje zajedno sa kompanijom „Elkom trejd“ iz Beograda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Prema rečima nadležnih u porodilištu, ova donacija, koja će porodiljama, bebama i zdravstvenim radnicima omogućiti boravak u klimatizovanim uslovima, od velikog je značaja, posebno u ovim vrelim letnjim danima.

– U rashlađenim prostorijama znatno je smanjena mogućnost infekcije kod porodilja, bilo da se radi o prirodnom porođaju ili carskom rezu. Takođe ne možemo zanemariti i ugodnost koja je bebama i majkama omogućena boravkom u klimatizovanim uslovima, istakao je dr Milić i ovom prilikom se zahvalio „Blic fondaciji“ što je i ovaj put, na najbolji način pomogla da se bebe i porodilje osećaju prijatno.

Donaciju šefu Odseka neonatologije dr Ivici Miliću uručio je dopisnik „Blica“ Ljubiša Mitić, koji je tom prilikom najavio da će se podela klima uređaja nastaviti i u porodilištima širom Srbije.

– Nadam se da smo ispunili cilj „Blic fondacije“, a to je da olakšamo boravak trudnicama, porodiljama i novorođenčadi tokom najvrelijih dana. U prokupačkom porodilištu, koje je i jedino u Topličkom okrugu, godišnje se rodi oko 700 beba. Akcijom „Klime za porodilišta“ napravili smo prvi važan iskorak u prevazilaženju ovog problema i verujemo da će naš primer slediti i druge društveno odgovorne firme u našoj zemlji, istakao je Mitić i tom prilikom se zahvalio darodavcu, firmi „Elkom trejd“ koja je obezbedila 50 klima uređaja za porodilišta širom Srbije.

Mitić je dodao da je ovo još jedna u nizu akcija „Blic fondacije“ koja je uspešno realizovana u Toplici. Pre nešto više od mesec dana prokupačka bolnica je među prvima u Srbiji dobila aparat za proveru sluha kod novorođenčadi. U ranijem periodu ovaj donator pomogao je porodici Čupić iz Berilja, kao i porodicama Jovanović iz Prokuplja i Vasiljević iz Blaca. „Blic fondacija“ će i dalje nastaviti da pomaže najugroženijim pojedincima i ustanovama u Srbiji, pa i u Toplici.

2 KOMENTARA

Comments are closed.