Prokupački učenici i predškolci u Dečijoj nedelji

0

Osnovna škola „Nikodije Stojanović Tatko“ i ove godine učestvuje u obeležavanju Dečije nedelje, koja se ovaj put dešava pod sloganom „Neću da brigam, hoću da se igram“.

Tim povodom, učenici mlađih razreda uživaće u predstavi Varoškog pozorišta „Histrion“ pod nazivom „Kako su nastale ružne reči“ danas u 11 časova.

Sutra u 9 časova i 30 minuta biće organizovan prijem prvaka u Dečiji savez, kada će im biti podeljen pribor. Posle toga najmlađi školarci, ali i svi ostali, mogu uživati u fudbalu dečaka četvrtog razreda i igri „između dve vatre“, u kojoj će učestvovati devojčice.

U sredu od 18 časova za ljubitelje pisane reči pripremljen je program „Literarno druženje“ u školi. Istog dana u prepodnevnim časovima, mlađi razredi će iscrtavati školsko dvorište, a stariji će učestvovati u „poligonu spretnosti“. Za četvrtak 6. oktobar, glumačka sekcija Doma kulture pripremila je za učenike ove škole predstavu „Uspavana Štrecilija“.

U petak sa početkom u 10 časova i 15 minuta, zakazane su „Igre bez granice“, a onda će, kroz akciju „Deca-deci“, članovi Učeničkog parlamenta svojim drugarima uručiti poklone.

Za kraj obeležavanja ove posebne nedelje u odrastanju svakog deteta, od 17 do 19 časova i 30 minuta u školi „Tatko“ biće organizovana i „Humanitarna žurka“.

U obeležavanju manifestacije „Dečija nedelja“ školarcima se pridružila i Predškolska ustanova „Neven“. Mališani ove ustanove već tradicionalno svake godine posete predsednika Opštine i razgovaraju sa njim o dečijim pravima. Ovaj susret planiran je za sutra u 10 časova.

Oslikavanje trga, kroz koji pokazuju svoje slikarsko umeće, ali i želje neizostavni je deo programa ove ustanove. Tu je i Dan za dobrotu, poseta Crvenom krstu i naravno i neizostavno sport, kada organizuju tradicionalni „Šareni kros“.