Projekat RECI: Konkurs za prijavu tutora/tutorki u opštini Prokuplje

0

Intersektorsko partnerstvo za smanjenje preranog napuštanja školovanja u Prokuplju, uz podršku Zapadnobalkanskog instituta i Agroinvest fondacije iz Beograda, raspisuje

KONKURS ZA VOLONTERE/KE-TUTORE/KE ZA UČEŠĆE U PROGRAMU ‘’TUTORING’’

Program “TUTORING” u оpštini Prokuplje sprovodi intersektorsko partnerstvo uz podršku Agroinvest fondacije i Zapadnobalkanskog instituta iz Beograda, koji je bio nosilac pilot programa u Srbiji tokom 2013/2014. godine.

ŠTA ĆE SE RADITI U PROGRAMU?

Učešće u programu podrazumeva individualni rad volontera/ke-tutora/ke sa detetom osnovnoškolskog uzrasta, dva puta sedmično u trajanju od po jedan čas, u prostoru škole, u periodu od novembra 2016. godine do juna 2017. godine. Radi se sa decom koja imaju poteškoća u učenju ili veći broj izostanaka iz škole s ciljem da im se pomogne da unaprede svoj uspeh u obrazovanju i spreči njihovo prerano napuštanje školovanja. Tokom ovog sedmomesečnog perioda rada sa detetom volonteri/ke-tutori/ke će imati i redovne mesečne zajedničke sastanke radi međusobne podele iskustava u radu sa decom. U realizaciju Programa biće uključen i Tutoring tim lider/ka.

Volonteri/ke-tutori/ke će učestvovati u treningu orijentacije, pre početka programa, a po završetku programa dobiće sertifikate i zahvalnice od Zapadnobalkanskog instituta, s opisom programa i angažmana koji su obavili.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Na konkurs se mogu prijaviti svi nezaposleni mladi od 15-30 godina starosti, koji obezbede jednu preporuku, koji žele da pomognu deci u osnovnoj školi da unaprede svoje ishode učenja, a naročito studenti/kinje i omladinski radnici/e. Mladi koji žele da se prijave a nisu punoletni, moraju priložiti pisanu saglasnost od roditelja za učešće u Programu.

Sva pitanja u vezi s programom i prijavom možete postaviti Jasmini Mladenović, saradnici Kancelarije za mlade i decu Opštine Prokuplje, na e-mail adresu: mladenovicjasmina91@gmail.com

Konkurs je otvoren do 26.10.2016. godine. Rezultati konkursa će biti objavljeni početkom novembra 2016. godine, a kandidati/kinje će biti kontaktirani putem e-mail-a.

O PROGRAMU TUTORING SRBIJA

TUTORING SRBIJA je program prevencije ranog napuštanja školovanja. Cilj programa je da doprinese smanjenju stope ranog napuštanja školovanja (drop out-a) u osnovnimškolama u Srbiji dok istovremeno promoviše jednake šanse za sve, volonterski rad u zajednici, kulturu solidarnosti i tolerancije. Više informacija o programu možete naći na adresi: www.wb-institute.org/tutoring/.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here