Produžen rok za prijavu tutora na konkurs

0

Rok za prijavu na konkurs za volontere tutore u programu „Tutoring“ produžen je do 5. novembra. Program “TUTORING” u оpštini Prokuplje sprovodi intersektorsko partnerstvo uz podršku Agroinvest fondacije i Zapadnobalkanskog instituta iz Beograda.

Učešće u programu podrazumeva individualni rad volontera/ke-tutora/ke sa detetom osnovnoškolskog uzrasta, dva puta sedmično u trajanju od po jedan čas, u prostoru škole, u periodu od novembra 2016. godine do juna 2017. godine. Radi se sa decom koja imaju poteškoća u učenju ili veći broj izostanaka iz škole s ciljem da im se pomogne da unaprede svoj uspeh u obrazovanju i spreči njihovo prerano napuštanje školovanja.

Na konkurs se mogu prijaviti svi nezaposleni mladi od 15-30 godina starosti, koji obezbede jednu preporuku, koji žele da pomognu deci u osnovnoj školi da unaprede svoje ishode učenja, a naročito studenti/kinje i omladinski radnici/e. Mladi koji žele da se prijave a nisu punoletni, moraju priložiti pisanu saglasnost od roditelja za učešće u Programu.

Sva pitanja u vezi s programom i prijavom možete postaviti Jasmini Mladenović, saradnici Kancelarije za mlade i decu Opštine Prokuplje, na e-mail adresu: mladenovicjasmina91@gmail.com

Više informacija o programu možete naći takođe i na adresi: www.wb-institute.org/tutoring/.