Pripravnost zbog obilnih kiša u prokupačkoj opštini

0

Zbog pogoršane hidrometeorološke situacije u Srbiji i na teritoriji opštine Prokulje, danas je održana vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje, na kojoj je razmatrano stanje na terenu, u smislu ugroženosti stanovništva, putne infrastrukture i ugroženosti privrednih i individualnih objekata od vodenih padavina.

U tom smislu štab je doneo više zaključaka o delovanju. Formiran je Stručno-operativan tim koji će u naredna dva sata obići ugroženu teritoriju i odmah nakon sagledavanja situacije na terenu obavesti Opštinski štab za vanredne situacije.

U skladu sa stanjem na terenu i preporukama Stručno-operativnog tima, preduzećemo mere kako bi smanjili eventualne štete i zaštitili stanovništvo i imovinu građana, saopštio je zamenik komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije, Miroljub Paunović.

Ovom prilikom Paunović je zamolio građane opštine Prokuplje da se u skladu sa mogućnostima uključe u akciju i daju doprinos smanjenju šteta od eventualnih poplava, s obzirom da je u situacija .

Na području opštine Prokuplje narednom periodu najavljena nepovoljna hidrometeorološka najugroženija mesta su Potočić, Donja Trnava, Beloljin, Belogoš.

Stručno-operativni tim i ekipe Odeljenja za vanredne situacije i JKP „Hammeum“, stalno su na terenu i prate situaciju na ugroženim područjima.

Zbog potencijalnih vremenskih nepogoda, u saradnji sa Opštinom Prokuplje i Štabom za vanredne situacije opštine Prokuplje, Javno komunalno preduzeće „Hammeum“ uvodi neprekidno dežurstvo Stručne službe za saradnju sa građanima.

Građani, probleme nastale usled postojećih vremenskih uslova mogu prijaviti na tel. 027 331-331

Pogledajte i kako je to jutros izgledalo nakon obilnih padavina u Donjoj Trnavi OVDE