Prijem za članove Hora prokupačke Gimnazije

0

Jedan od najboljih srednjoškolskih horova u Srbiji, Hor prokupačke Gimnazije, primila je većnica za obrazovanje u Opštini Prokuplje Maja Ranđelović. Povod za prijem bilo je osvojeno drugo mesto na Međunarodnom takmičenju horova „Aleksandar Morfidis Nisis“ i Republičkom takmičenju srednjoškolskih horova u Novom Sadu.

Prijemu su prisustvovali zamenik predsednika Ilija Đedović, većnica za kulturu Milica Erić i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Miladin Milosavljević.

– Ovom prilikom vam se u ime Opštine Prokuplje zahvaljujem na dugogodišnjoj saradnji, na vašim nastupima, kojima ste uveličali obeležavanje značajnih datuma u našem gradu. Nastavite da na ovaj lep način promovišete Prokuplje, kao što ste to činili deceniju unazad, rekla je većnica za obrazovanje Maja Ranđelović uručujući knjige članovima Hora, poklon Opštine Prokuplje.

Gimnazijski hor je ovom prilikom otpevao tri kompozicije „La violeta“, „Na ranilu“, „Polielej“ i „Adiemus“, a Anđela Zdravković i Maja Bulatović, kao učesnice Republičkog takmičenja su imale solo nastup. Pevale su „Rasti rasti moj zeleni bore“ i „De si bilo jare moje“.

Dirigent gimnazijskog hora Tatjana Cvetanović se zahvalila rukovodstvu Opštine Prokuplje na prijemu i podršci.

– Drago nam je da smo danas ovde. Kad god nastupamo na takmičenjima nastojimo da predstavimo našu školu i naš grad u najboljem svetlu, sa novim i modernim repertoarom. Nastavićemo da radimo i nastupamo istom snagom, borićemo se da budemo bolji nego što smo sad, poručila je na prijemu Cvetanović.