Poljoprivrednicima u Kuršumliji 20 miliona dinara

0

U okviru programa podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja na području Opštine Kuršumlija, više od 200 poljoprivrednika je dobilo subvencije.

Prema rečima Jovice Đinovića, pomoćnika predsednika opštine, u toku je provera svih poljoprivrednika koji su konkurisali za podsticajna sredstva za poljoprivredu i do sada je potvrđeno za njih oko 200 da su opravdano podneli zahteve za podsticajna sredstva.

Ukupno je utrošeno 20 miliona dinara za podsticaj poljoprivredne proizvodnje na teritoriji kuršumlijske opštine u 2016. godini.

Sredstva su utrošena kao podsticaj poljoprivredne proizvodnje u oblasti voćarstvo – troškovi nabavke sadnog materijala i repromaterijala za podizanje novih zasada voć, stočarstvo – Troškovi nabavke kvalitetnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu, pčelarstvo – troškovi nabavke novih rojeva pčela, zdravstvene zaštite pčela i za tehničku opremljenost i mehanizacija – troškovi nabavke nove mehanizacije i opreme na poljoprivrednim gazdinstvima.