Polaganje Male mature u Kruševcu

0

U Rasinskom okrugu je na malu maturu od 2316 svršenih osmaka izašlo njih 2247. Polaganje zavrsnih testova iz srpskog jezika i matematike u 18 osnovnih škola na teritoriji Kruševca, a 39 u Rasinskom okrugu, kako saznajemo, proteklo je bez problema.

U Osnovnoj škloli ,,Vuk Karadžić’,, u Kruševcu mali maturanti su završni test iz matematike polagali u tri sale. Prvi sa testa iz matematike izašli su Bogdan Lončar i Luka Damjanović. Kažu da je sve bilo lako.

– Za mene ništa nije bilo teško. Nije bilo nekih posebnih trik pitanja. Osećam da sam sve rešio onako kako smo i učili. Ni srpski jeziki nije mi bio težak . Ko uči, za nhjega problema nema. Upisaću Mašinsku školu- kaže nasmejani Bogdan Lončar.

I njegov drug Luka Damjanović je nasmejan.

– Baš ništa nije bilo teško, pa sam sve zadatke rešio brzo i lako . Ni sa kombinovanim testom iz fizike, sutra neće biti problema. Upisaću Hemijsku školu – kaže Luka Damjanović.

Ali, primetili smo, da ima i onih koji su izašli sa testa, jer nisu znali da ih reše.

– Napustio sam, što da sedim u sali kad test ne znam da rešim. Prvu stranu sa četiri zadatka rešpio sam lako, a ostalo me je mučilo pa sam predao nerešene testove- kaže nam jedan mali maturant, zamolivši nas da mu ime ne povlačimo u medijima.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. juna, na osnovu kojih će učenici imati okvirnu sliku da o tome koju školu bi mogli da upišu na osnovu broja bodova, konačni 24. juna.

Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 25. i 26. juna.

Za drugi upisni krug 5. jula predaje se lista želja sa odabranim školama, dok 8. jula izlazi raspored učenika po školama i za taj dan predviđen je i upis učenika u srednju školu.