Počinje obeležavanje gradske slave

1

Slavske svečanosti povodom proslave gradske slave Sveti Prokopije počinju danas u 18 časova Šahovskim turnirom, koji će u centru grada okupiti mlade šahiste Prokuplja.

Nakon sportskog programa, u Narodnom muzeju Toplice u 20 časova biće održana Poetska pevaonica „Lepota žica“ u kojoj učestvuju Uroš Dojčinović i Srđan Živković.

Svečanosti se nastavljaju sutra u 20 sati u porti crkve Sv Prokopije gde će se na književnoj večeri predstaviti pesnici i književnici iz Leskovca i Prokuplja. Za isti dan predvižen je i bogat sportski program na sportskim terenima u gradu i kraj bazena.

Na današnjem sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje gradske slave razmatrani su predlozi za dodelu Plakete i pohvalnica Sveti Prokopije.

Za dodelu ovog prestižnog priznanja predloženo je 14 kandidata, koji su prema mišljenju građana, predstavnika ustanova, udruženja ili organizacija, ostvarili izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu u protekloj godini.

Članovi Organizacionog odbora zaključili su da se odluka o dodeli Plakete i pohvalnica Sveti Prokopije donese na narednom sasaatnku, nakon razmatranja pristiglih predloga i dostavljenih obrazloženja o kandidatima.

1 KOMENTAR

Comments are closed.