Počelo glasanje u Toplici

0

Sva biračka mesta, ukupno 201. na teritoriji četiri opštine Topličkog okruga jutros u 7 časova otvorena su na vreme i na njima pravo glasa na izborima za predsednika Republike Srbije ima 76981 građanin koji je upisan u birački spisak, potvrđeno je Top Novostima u radnim telima RIK-a.

Najveći broj građana sa pravom glasa je u opštini Prokuplje gde na 91 biračkom mestu (izdvojeno je biračko mesto u Okružnom zatvoru) glasa 38554 građana sa biračkim pravom. Sva biračka mesta jutrosu u 7 časova otvorena su na vreme i kako su nam potvrdili u radnom telu RIK-a u Prokuplju, nije bilo problema na početku glasanja. Više pročitajte OVDE

U opštini Kuršumlija u birački spisak upisano je 15661 glasača koji mogu izborno pravo da ostvare na 52 biračka mesta (glasa se i na još 5 biračkih mesta na kojima glasaju pripadnici vojske i policije). Uz, kako nam je rečeno u Opštini, male probleme, sva biračka mesta su otvorena rano jutros na vreme. Više o toku glasanja u Kuršumliji možete pročitati OVDE

U opštini Žitorađa,  u birački spisak upisano je 12934  građana ove opštine sa pravom glasa koji glasaju na 27 biračkih mesta. U ovoj opštini sva biračka mesta otvorena su na vreme i nije bilo problema na početku današnjeg glasanja.

U opštini Blace, na 31. biračkom mestu pravo glasa ima 9832 građana ove opštine i u ovoj opštini su jutrosu 7 časova sva biračka mesta su otvorena na vreme i glasanje teče bez problema.

Biračka mesta se zatvaraju večeras u 20 časova. Inače, građani Topličkkog okruga danas biraju između 11 predloženih kandidata za predsednika Republike Srbije.

Više o izborima za predsednika Srbije u Topličkom okrugu čitajte na našim stranicama u toku današnjeg dana…

Na stranicama Top Novosti, večeras od 20 časova pratite izbornu noć sa nama kada ćemo vam saopštiti rezultate izbora za predsednika Srbije sa teritorije četiri opštineTopličkog okruga.