Paljenje badnjaka u crkvi Sv Prokopije u Prokuplju

0

Povodom velikog i najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, u Crkvi Sveti Prokopije u Prokuplju, na Badnji dan u 16 časova počeće Služba bdenja, a zatim će uslediti paljenje badnjaka ispred hrama.

– I ove godine tradicionalno će se lomiti česnica sa zlatnikom, koji je težak tri grama i na kome se nalaze motivi rođenja Isusa Hrista, istakao je starešina Crkve Sveti Prokopije Nikola Simić i dodao da će sam čin bogosluženja i paljenje badnjaka uveličati crkveni hor Sveti Prokopije.

On je najavio da će ove godine vernici po prvi put imati i vatromet ispred hrama na Badnji dan, koji je obezbedila Opština Prokuplje, a tradicionalno će se grejati i rakija, koju je ovoga puta obezbedilo preduzeće „Milan Toplica“.

Svečana praznična liturgija počinje 7. januara u 8.00 časova, a u okviru njenog služenja biće pročitana i Poslanica patrijarha Irineja.

1 KOMENTAR

  1. kako rakija dar MILANA TOPLICE kada ta firma neradi zadnjih 10 i više godina. Ko ovde koga laže

  2. Kad ovo pročitah, prvo pomislih da je 1. April. Gde li ja živim? Preduzeće „Milan Toplica“ koje je se bavi (tj. bavilo se, pre deceniju i više), proizvodnjom i prometom mineralne vode i bezalkoholnih pića obezbedi, ni manje, ni više, nego rakiju. Pa bolje da ste napisali da je „Prokupac“ obezbedio, bilo bi uverljivije.