Ovo su najzaslužniji Kruševljani dobitnici Vidovdanskih priznanja

0

Na svečanoj sednici Skupštine Kruševca na vidovdansko v eče  povodom Dana Grada uručena  su najvi[a priznanja najzaslužnijim Kru[evljanima. 

Vidovdanska nagrada uručena je Ljiljani Habjanović Đurović književnici, autoru brojnih romana, za izuzetan doprinos razvoju kulture grada Kruševca. 

Plakete  Grada Kruševca uručene su : -Cooper Tire  Rubber company Kruševac, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti privrede, povećanje izvoza i pomoć u realizaciji brojnih kulturnih i humanitarnih manifestacija kroz donacije;

-EPS distribucija d.o.o., Ogranku ED Kruševac, za dugogodišnje uspešno poslovanje i ulaganje u proširenje kapaciteta čime je poboljšano snabdevanje građana i privrede električnom energijom;-Dušanu Matiću iz Jasike, dugogodišnjem dobrovoljnom davaocu krvi za iskazanu solidarnost i humanost višestrukim , davanjem krvi;-Aleksandri Milojević, učenici Ekonomsko-trgovinske škole za izuzetan uspeh tokom školovanja i  visoke rezultate postignute na republičkim takmičenjima iz matematike;-Radoslavu Jovanoviću vlasniku Rasadnika „Aleksandar“ iz Malog Šiljegovca, za rezultate postignute u proizvodnji i doprinos unapređenju životne sredine grada, davanjem brojnih donacija. 

Pohvale grada Kruševca dobili su:- Udruženje ratnih vojnih invalida Kruševac, za dugogodišnji humanitarni rad pružanjem podrške i pomoći ratnim vojnim  invalidima  i članovima porodica palih boraca;-Dragan Stojković iz Kruševca, dugogodišnji  dobrovoljni davaoc  krvi , koji je dao krv preko 150 puta;-Nevena Simić iz Kruševca, pionirska reprezentativka Srbije u karateu, za izuzetne sportske rezultate.

U ime nagrađenih, obratila se dobitnik Vidovdanske nagrade, gospođa Ljiljana Habjanović Đurović sledećim rečima:

– Slaveći Vidovdan  mi ne slavimo smrt i pogibiju, mi ne slavimo poraz i stradanje, kako nam kažu neuki i zlonamerni. Slaveći Vidovdan mi slavimo patriotizam, slobodoljublje i život večni. Slaveći Vidovdan mi slavimo Svetog knez Lazara i kosovske mučenike koji su znali da ne vredi čoveku da zadobije čitav svet ako duši svojoj naudi. Slaveći Vidovdan mi slavimo  i sopstvene izbore. Svako od nas svakoga dana svakim svojim postupkom bira kome će se privoleti carstvu. Nebeskome ili zemaljskome. Hoće li služiti Bogu ili Njegovom protivniku….Nadam se da će jednoga dana i o nama koji smo se danas okupili da proslavimo Vidovdan naši potomci govoriti: sve je dobro i čestito bilo, i milome bogu pristupačno. Kao što mi govorimo o onima koji su nam ostavili Kosovski i Vidovdanski  zavet. Da ih nikada ne zaboravimo,  izjavila je Ljiljana Habjanović Đurović.