Otvoreno „Kulturno leto“ Ribarske Banje

0

U Ribarskoj Banji otvorena je tradicionalna manifestacija ,,Kulturno leto 2016.,,. Tokom leta i jeseni ovde se organizuje niz kulturnih dešavanja, a ovogodišnji program započeo je koncertom Biljane Krstić i grupe „Bistrik“.

Direktor Specijalne bolnice dr Dušan Šokorac, najavljujući manifestaciju, istakao je da je cilj Kulturnog leta, upotpunjavanje kompletne ponude zdravstvenog i rehabilitacionog centra, kako bi bio zadovoljen i aspekt turističko – rekreativnog sadržaja za brojne goste ovog poznatog banjskog lečilišta.

– Kulturno leto Ribarske Banje postao je prepoznatljiv brend koji svojim kvalitetnim sadržajem privlači različite posetioce  i daje novu dimenziju  celokupnom  boravku i uslugama  koje se pružaju pacijentima, rekao je dr Šokorac.

Program je otvorio gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović. On je podsetio da je i u Kruševcu otpočela najznačajnija manifestacija grada „Vidovdan 2016.“ i da brojni ljubitelji kulture i umetnosti mogu uživati u raznovrsnim sadržajima koji im se nude kako u Kruševcu, tako i na letnjoj sceni Ribarske Banje.

– Biser zdravstvenog i banjskog turizma Srbije, Ribarska Banja, od velikog je značaja za turističku ponudu našeg kraja, a Kulturno leto  u tom kontekstu utiskuje jedinstven i osoben pečat-rekao je gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

Inače, tokom ove manifestacije, iz zemlje i inostranstva okupi se oko 3000 učesnika, sa preko 60 000 posetilaca. Repertoar se sastoji iz nastupa folklora, pozorišnih predstava, promocija knjiga… Poseban doživljaj predstavljaju Dani inostranih kultura, u okviru koje su se do sada predstavile Rusija, Francuska, Grčka, Meksiko, Malezija…