Otvoren konkurs za FEDES

0

Opština Prokuplje pokrovitelj je Festivala dečjeg stvaralaštva-FEDES, koji se po deveti put održava u organizaciji Doma kulture i Muzičke škole „Kornelije Stanković“ u Prokuplju.

Organizacioni odbor FEDES-a, najveće dečije manifestacije koja okuplja predškolce i osnovce iz cele Toplice, uputio je javni poziv svim muzičarima, tekstopiscima, kompozitorima i aranžerima, da svojim delima za decu učestvuju u stvaranju značajne uloge devetog po redu Festivala dečjeg stvaralaštva 2017.

Konkurs je otvoren do 10. decembra 2016. godine, a svoje radove autori treba da šalju pod šifrom. Rešenje šifre kao i podaci o autoru teksta, muzike i aranžmana, dostavljaju se u posebnoj koverti.

Takođe, jedan od uslova konkursa je da se šalju neobjavljivane kompozicije, kao i da prijava sadrži precizan notni zapis pesme, tekst odštampan u tri primerka, matricu kompozicije u wav formatu i demo snimak kompozicije. Na zahtev organizatora, aranžer pesme je dužan da dostavi ukoliko je to potrebno matricu sa izmenjenom intonacijom.

Radovi se dostavljaju poštom ili direktno na adresu Doma kulture Radivoj Uvalić Bata u Prokuplju, Koste Vojinovića 1. tel. O27 324370

Odluku o izboru pesama koje će biti izvođene na Fedesu 2017. doneće stručna komisija najkasnije do 25. decembra. Radovi pristigli na konkurs se ne vraćaju.