Otvara se Kuršumlijska Banja

15

Kuršumlijska Banja bi u veoma kratkom roku ponovo mogla da počne sa radom projektom javnog i privatnog partnerstva između države i AD Planinke čime bi bilo zaposleno oko 100 novih radnika, potvrđeno je Top Novostima u lokalnoj samoupravi nakon prekjučerašnje posete premijera Vućića kuršumlijskoj opštini.

Naime, na sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića sa poslovodstva AD Planinke i rukovodstvom Opštine Kuršumlija,  dogovoreno je da projektom javnog i  privatnog partnerstva, Planinka preuzme Kuršumlijsku Banju koja bi nakon više od deset godina ponovo počela sa radom, potvrdio je Top Novostima predsednik kuršumlijske opštine Radoljub Vidić.

– Na sastanku smo premijeru Vučiću izneli predlog kako da ponovo otvorimo Kuršumlijsku Banju.  Prihvaćen je naš predlog da država uloži u infrastrukturu, a Planinka u osposobljavanju Zavoda “Žubor “. Ovo pitanje bi trebalo uskoro da se nađe i na sednici Vlade Srbije, kazao je u izjavi za Top Novosti predsednik kuršumlijske opštine Radoljub Vidić.

Prethodno je i  ministar Turizma, trgovine i telekomunikacija, Rasim Lajić potvrdio da je Planinka zainteresovana da preuzme Kuršumlijsku Banju projektom javnog i privatnog parterstva čime bi ova banja ponovo stala na noge.

– Cilj države je da se aktiviraju svi potencijali, ne samo u oblasti banjskog, već turizma u celini, kao važnog sektora privrede Srbije, kazao je ministar Ljajić.

Tokom posete Kuršumlijskoj Banji, pemijer Vućić je obišao zdanje nekadašnjeg Zavoda “Žubor” i tom prilikom mu je predočeno da bi ponovnim radom Kuršumlijske Banje bilo zaposleno oko 100 novih radnika.

Za otvaranje Kuršumlijske Banje potrebna su značajna sredstva, pa se na sastanku premijera Vućića sa rukovodstvom kuršumlijske opštine i poslovodstvom Planinke baratalo cifrom od oko 10 miliona evra koliko je potrebno  za ponovno otvaranje ove banje.

Pogledajte šta  je premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao da će država finansirati u Kuršumliju u sledećim video snimcima OVDE

15 KOMENTARA

Comments are closed.