Osuda iz Opštine za sukob vaspitačice i direktorke PU „Neven“

15

Povodom sukoba koji se prošle nedelje dogodio između direktorke Predškolske ustanove „Neven“ Gordane Cvetković i vaspitačice Jelene Stanković, najpre u samoj ustanovi, a onda i na ulici, oglasilo se i rukovodstvo Opštine Prokuplje.

Redakcija Top novosti prenosi saopštenje iz Opštine u celosti.

„Rukovodstvo Opštine Prokuplje najoštrije osuđuje nemila dešavanja u Predškolskoj ustanovi “Neven” i smatra, da je radi zaštite ugleda ove ustanove, koja pre svega brine o vaspitanju dece, realno očekivati da u ovom trenutku direktorka podnese ostavku na ovu funkciju iz objektivnih i moralnih razloga.

Opština Prokuplje je zabrinuta zbog incidenta koji je ovih dana nastao između direktorke i vaspitačice, jer je na ovaj način preneta u javnost, loša slika o našoj PU ,, Neven” . Mišljenja smo da zaposleni svojim radom i ponašanjem kako na poslu , tako i na javnim mestima moraju biti dobar, a ne loš primer našim najmlađima.

Stav rukovodstva Opštine Prokuplje je, da je direktorka ovakvim neodgovornim ponašanjem, urušila ugled ustanove kojom rukovodi, i doprinela da se u javnom mnjenju stvori loša slika o Predškolskoj ustanovi “Neven”.

Smatramo, da direktorka nije smela da dozvoli da sukob koji je nastao na poslu, eskalira, i da se prenese van ustanove, a još manje da raspravu sa svojim zaposlenima vodi preko medija. Posebno ističemo da je ovaj negativni događaj postao medijska senzacija i da je javnost osudila ovako ponašanje.

Zahtev za ostavkom je više nego opravdan, i nadamo se da će to doprineti da Predškolska ustanova “Neven” sačuva svoj dobar ugled kod građana Prokuplja, i da će direktorka podneti ostavku kao častan i moralni čin odgovornosti, zbog svega napred navedenog.“

15 KOMENTARA

 1. Kazna za direktorku. A vaspitacica sta dobija? -Nista. Bas lepo sto ce takva osoba da nastavi sa radom i vaspitavanjem dece. Za svadju je potrebno dvoje.

  22
  1
 2. Ona je trebala da služi za primer svim zaposlenima, da ne dodje ni do najmanjeg konflikta, a kamoli fizičkog. Ostavka je svakako očekivana.

 3. Šta se desava sa vaspitacicom? Po vama će ona nastaviti rad sa decom??? Nepravda!

  12
  2
 4. Politicki sam neopredeljena i smatram da su obe krive! Ne poznajem ni jednu, ali zato obe osudjujem!

 5. Sramota…sukob nije izbio medju decom nego izmedju dve odrasle osobe…ocigledno je da se nekao iz Opstine umesao da bi se zastitila jedna od ovih vaspitacica.

 6. Konacno i pravda da izadje na videlo!Jelena kao jedan od najboljih vaspitaca nije ovo zasluzila!Sramota da se jedan direktor ovako ponasa!

  3
  11
 7. RoditekjJelena je najbolji vaspitac, da nije tako nebi radila kao glavni vaspitac.Smeniti direktorku , nije sposobna za to radno mesto.

  3
  9
 8. Za svaku osudu je i sto se tice vaspitacice i direktorke. Zato smatram da bi direktorka trebalo sama da podnese ostavki ako ima imalo casti i obraza.

  1
  5

Comments are closed.