Osuda iz Opštine za sukob vaspitačice i direktorke PU „Neven“

15

Povodom sukoba koji se prošle nedelje dogodio između direktorke Predškolske ustanove „Neven“ Gordane Cvetković i vaspitačice Jelene Stanković, najpre u samoj ustanovi, a onda i na ulici, oglasilo se i rukovodstvo Opštine Prokuplje.

Redakcija Top novosti prenosi saopštenje iz Opštine u celosti.

„Rukovodstvo Opštine Prokuplje najoštrije osuđuje nemila dešavanja u Predškolskoj ustanovi “Neven” i smatra, da je radi zaštite ugleda ove ustanove, koja pre svega brine o vaspitanju dece, realno očekivati da u ovom trenutku direktorka podnese ostavku na ovu funkciju iz objektivnih i moralnih razloga.

Opština Prokuplje je zabrinuta zbog incidenta koji je ovih dana nastao između direktorke i vaspitačice, jer je na ovaj način preneta u javnost, loša slika o našoj PU ,, Neven” . Mišljenja smo da zaposleni svojim radom i ponašanjem kako na poslu , tako i na javnim mestima moraju biti dobar, a ne loš primer našim najmlađima.

Stav rukovodstva Opštine Prokuplje je, da je direktorka ovakvim neodgovornim ponašanjem, urušila ugled ustanove kojom rukovodi, i doprinela da se u javnom mnjenju stvori loša slika o Predškolskoj ustanovi “Neven”.

Smatramo, da direktorka nije smela da dozvoli da sukob koji je nastao na poslu, eskalira, i da se prenese van ustanove, a još manje da raspravu sa svojim zaposlenima vodi preko medija. Posebno ističemo da je ovaj negativni događaj postao medijska senzacija i da je javnost osudila ovako ponašanje.

Zahtev za ostavkom je više nego opravdan, i nadamo se da će to doprineti da Predškolska ustanova “Neven” sačuva svoj dobar ugled kod građana Prokuplja, i da će direktorka podneti ostavku kao častan i moralni čin odgovornosti, zbog svega napred navedenog.“

15 KOMENTARA

 1. Kazna za direktorku. A vaspitacica sta dobija? -Nista. Bas lepo sto ce takva osoba da nastavi sa radom i vaspitavanjem dece. Za svadju je potrebno dvoje.
  22  1
 2. Ona je trebala da služi za primer svim zaposlenima, da ne dodje ni do najmanjeg konflikta, a kamoli fizičkog. Ostavka je svakako očekivana.
  0  4
 3. Šta se desava sa vaspitacicom? Po vama će ona nastaviti rad sa decom??? Nepravda!
  12  2
 4. Politicki sam neopredeljena i smatram da su obe krive! Ne poznajem ni jednu, ali zato obe osudjujem!
  8  0
 5. Sramota…sukob nije izbio medju decom nego izmedju dve odrasle osobe…ocigledno je da se nekao iz Opstine umesao da bi se zastitila jedna od ovih vaspitacica.
  7  0
 6. Konacno i pravda da izadje na videlo!Jelena kao jedan od najboljih vaspitaca nije ovo zasluzila!Sramota da se jedan direktor ovako ponasa!
  3  11
 7. RoditekjJelena je najbolji vaspitac, da nije tako nebi radila kao glavni vaspitac.Smeniti direktorku , nije sposobna za to radno mesto.
  3  9
 8. Za svaku osudu je i sto se tice vaspitacice i direktorke. Zato smatram da bi direktorka trebalo sama da podnese ostavki ako ima imalo casti i obraza.
  1  5
 9. Ocigledno je politika u pozadini , poznajem direktorku vrtica licno i tvrdim da se samo branila od napada !
  6  2
 10. Obe bre iz ustanove,zgrozila sam se samim njihovim ponasanjem na ulici a mogu tek zamisliti kako se ponasaju u vrticu kad svoja gnev ispoljavaju tucom.fujjj
  3  0

Comments are closed.