Ostali bez posla – zbog nedolaska na posao

0

Zbog nedolaska na posao u trajanju od nekoliko dana direktor Poljoprivredno stručne službe Prokuplje Aleksandar Radulović na kućne adrese savetodavcima je poslao pešenja o prekidu radnog odnosa. Rešenje o prekidu radnog odnosa za sada je dobilo šest savetodavaca.

– Od 28. novembra savetodavci ne dolaze na posao. I pored pismenog upozorenja da se vrate svojim redovnim radnim zadacima i obavezama, koji im je poslat na kućne adrese, oni nisu dolazili u službu, izjavio je Radulović i dodao da će rešenja o prekidu radnog odnosa biti uručena preostalim savetodavcima ako ne opravdaju svoje odsustvo sa posla.

Poljoprivredno stručna služba, koja je sa radom počela pre sedam godina, zapošljavala je osam savetodavaca. Savetodavci za stočarstvo, zaštitu bilja, voćarstvo i vinogradarstvo i ratarstvo obavljali su poverene poslove Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine na teritoriji sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga.

Zbog prekida rada poljoprivrednici nisu bili uskraćeni za usluge koje pruža ova služba. Do kraja godine biće primljeni novi savetodavci koji su završili odgovarajuće fakultete.

 

Umeđuvremenu, otpušteni savedodavci navode da su stupili u štrajk o ćemu više možete pročitati OVDE