Opština Aleksandrovac obeležava svoj Dan

0

“Danas kad smo preopterećeni ekonomskim problemima i kada, kao društvo, vapimo za svakim radnim mestom krajevima poput Župe treba samo malo osmišljenije i organizovanije pomoći države koja bi se višestruko isplatila i vratila. Jeste, zadnjih godina učinjen je određeni napredak u podršci vinogradarstvu, ali treba i može i više i bolje da bi smo počeli sa vraćanjem mladosti u sve manja i sve starija sela”, izjavio je predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac. On predlaže da za početak, pored preispitivanja troškova države, počnemo i sa većim izdvajanjima za poljoprivredu.

On se pita da li nam za osnivanje zadruga treba strani kapital ,, da svaka opština i grad formira svoje poljoprivredne robne rezerve sa zadatkom prihvata proizvoda kojima bi se vraćali umesto novca za sredstva dobijena kao subvencije, da menjamo postojeće koncepte pijaca kao javnih preduzeća i da od njih pravimo specijalizovane veletržnice razmeštene širom Srbije, da po ugledu na razvijene zemlje Evropske unije raznim merama i propisima štitimo domaćeg proizvođača,,.

Prema rečima Jugoslava Stajkovca, ,,lokalna samouprava Aleksandrovca poziva sve ljude dobre volje, sve zainteresovane za investiranje da dođu i da se uvere u blagorodnost Župe, radinost i posvećenost njenih žitelja vinovoj lozi i vinu, da im se jave, da dođu a mi ćemo im svojski, župski vredno, pomoći,,.

dr-stajkovac

Dan Opštine Aleksandrovac danas obeležava sa velikim dvogodišnjim uspehom gotovo na svim poljima, a najviše u razvoju infrastrukture, novim kilometrima asfaltnih puteva na seoskom području, renoviranim školama i domovima kulture… O tome je, kao i drugim postignutim rezultatima izmedju dva praznika u Domu kulture na svečanoj sednici Skupštine opštine govorio predsednik opštine dr Jugoslav Stajkovac.

Usledila je , potom, dodela priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama za doprinos u razvoju ovog kraja kao i umetnički program.

Direktor Javnog preduzeća ,,Putevi Srtije,, Zoran Drobnjak proglašen je za počasnog gradjanina Aleksadrovca, za izuzetan doprinos u razvoju infrastrukture na teritoriji Opštine Aleksandrovac.

Februarska nagrada Opštine Aleksandrovac dodeljena je akademiku prof. Dr Miodrgau Čoliću, jedinom akademiku i generalu poreklom iz Župe, za veliku i nesebičnu pomoć gradjanima Opštine Alekasandrovac. Nagrada je dodeljena i Jelenku Bogdanoviću posthumno za ukupni doprinos u razvoju opštine Aleksandrovac.

Zlatna plaketa Opštine Aleksandrovac uručena je Zvonimiru Markoviću za izuzetan doprinos Opštine Aleksandrovac.

Sečenje slavskog kolača obavljeno je u podne u Muzeju vinarstva i vinogradarstva, posle čega je usledilo orezivanje prvih čokota vinove loze.

Obeležavanje Dana opštine Aleksandrovac nastavlja se 11. saborom vinogradara i voćara Župe, proglašenjem pobednika i dodelom priznanja.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here