Održana Skupština “Radan klastera” u Prolom Banji

0

Na Skupštini “Radan klastera”, koja je nedavno održana u Prolom Banji, razmatran je i usvojen Izveštaj o dosadašnjem radu klastera i plan rada za naredni period.

Predstavnici pet opština koji obuhvataju područje Radan planine, a reč je o opštinama Prokuplje, Kuršumlija, Medveđa, Lebane i Bojnik, zaključili su da se na ovom prostoru mogu organizovati mnoge turističke manifestacije, kao što su “Džipijada na Radanu”, izrada projekta Geo parka koji bi obuhvatio objekte geodiverziteta i geonasleđa na području klastera i druge.

Učešćem na sajmovima turizma i izradom zajedničkih brošura može se promovisati turistička ponuda ovog dela Srbije, rečeno je na Skupštini.

Predsednik Upravnog odbora klastera radanskog područja Dragan Simić predstavio je projekat o izgradnja puteva na Radan planini, koji bi povezivali područja Toplice i Jablanice sa drugim krajevima Srbije. Regionalnom povezivanju doprineće i izgradnja auto-puta Niš-Priština-Drač.

Za novog člana klastera izabran je Građevinsko-arhitektonski fakultet iz Niša zbog toga što stručni kadrovi ove visokoškolske ustanove mogu doprineti brojnim građevinskim i arhitektonskim projektima koji se planiraju na ovom području.

Na Skupštini je zaključeno da sve opštine članice klastera podjednako pruže finansijsku podršku radu organizacije.