Održana manifestacija “Dani višnje”

0

U organizaciji Opštine Prokuplje održana je privredno-turistička i kulturna manifestacija “Dani višnje 2016”. Današnjoj manifestaciji prisustvovali su mnogobrojni proizvođači višnje iz Gornje i Donje Stražave, Gornje i Donje Trnave, Kordinca, Mađara, Beloljina, Babinog Potoka, Mikulovca, Velike Plane i drugih prokupačkih sela.

Mnogobrojni sponzori dali su veliki doprinos ovoj manifestaciji. Svoje proizvode od višanja, meda i kućne radinosti izložili su pekara “Pikaču”, Kompanija “Hisar”, poslastičarnica “Fortuna” i “Segafredo”, domaći kolači Duda-Šana-Bina, udruženja pčelara „Jastrebac“ i „Pčelica“, etno radnja “Liciderska srca” Slađana Sokolovića, etno radnja Danijele Valjarević iz Blaca i etno radionica “Joka sapuni”, Mira Micić i vlasnik restorana “Olimpik” Zvonko Stojiljković.

U sklopu Manifestacije “Dani višnje” na platou kod Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” bile su izložene poljoprivredne mašine, oprema i alati namenjeni voćarskoj proizvodnji.

Najveći deo opreme izložilo je preduzeće “Dani” iz Merošine, koji je ekskluzivni zastupnih Kompanije “Ferrari” iz Italije. Izložili su više vrsta traktora, atomizera, kosačica, tresače voća i druge opreme namenjene voćarstvu i vinogradarstvu.

U kulturnom delu programa predstavio se folklor prokupačkog Doma kulture.