Održana humanitarna akcija za Katarinu Ilić

0

Tradicionalna 16. kulturno-umetnička Manifestacija „Horizonti konopljare“, koja je održana ispred Doma kulture u kruševačkom prigradskom naselju Čitluk, imala je humanitarni karakter, a prikupljena sredstva namenjena su lečenju Katarine Ilić (21) iz Čitluka u Turskoj.

– Naša sugrađanka Katarina Ilić boluje od veoma retke i teške bolesti kancera jetre. Ona je upravo juče otputopala u Tursku na lečenje, danas je izvršena imbolizacija i oseća se za sada dobro.To je prva faza lečenja. Druga faza lečenja biće operativni zahvat, koji se očekuje za mesec ipo dana. Ja koristim ovu prilkiku da se od srca zahvalim svim humanim ljudima, svim građanima grada Kruševca koji su pokazali jednu veliku solidarnost i jedinstvo u ovakvom trenutku, izjavio je predsednik Mesne zajednice Čitluk Boban Kostić.

U prigodnom umetničkom programu, pored neizbežnog vatrometa, koji je obezbedila Korporacija,,Trajal,, ,nastupile su i zvezde ,,Granda,, Tijana Milentijević, Slobodan Đurković, Dušica Milojević i Mirče Radulović, a svirao je ,, Lajv bend,,.

Čitluk se, inače, smatra najstarijim naseljenim mestom u kruševačkom kraju. Prema arheološkim iskopinama konopljare u centru Čitluka, čija se starost ,po rečima Bobana Kostića, procenjuje na preko šest hiljada godina, smatra se da život u ovom naselčju teče još iz vremena neoliuta, odnosno od metalnog doba, pa se se smatra da je život u Čitluku duži nego u samom gradu Kruševcu.