Održana ekološka izložba

0

Isticanje značaja i važnosti prirode bio je cilj organizovanja još jedne ekološke izložbe „Slobodan Veković Daco“, koja je ove godine održana po 24 put u Osnovnoj školi „9. oktobar.“

– Učenici su se takmičili u pravljenju cvetnih aranžmana, a pripremili su i priredbu koja je posvećena ekologiji, rekla je direktorka ove škole Ljiljana Veković i dodala da je u odnosu na prethodne, ovogodišnja izložba imala najbogatiju kolekciju eksponata.

U izložbenom prostoru posetioci su mogli da vide kućne ljubimce učenika , među kojima su bile veverice, kornjače, hrčci, akvarijumske ribice, mačke, zečevi, papagaji.

– Ovo je veoma lepa prilika da pokažemo koliko volimo i čuvamo naše okruženje. Od nas zavisi koliko će naša priroda biti čista i lepa, a samim tim i zdravija za sve nas, istakla je učenica ove škole Nataša Marković, a sa njom su se složili i njeni drugari.

Tradicionalna 24 ekološka izložba „Slobodan Veković Daco“se ipak razlikovala od prethodnih, jer je u okviru nje organizovano i takmičenje između odeljenja ove škole u pravljenju cvetnih aranžmana, a prvonagrađeno je na poklon dobilo lopte.