Obeležen Svetski dan civilne zaštite

0

Danas je 1. mart Svetski dan civilne zaštite. Tim povodom je u petak održana svečana sednica Sektora za vanredne situacije Prokuplja na kojoj su, pored zaposlenih iz Sektora za vanredne situacije, prisustvovali predsednik Opštine Prokuplje sa saradnicima, prestavnici vojske Srbije, MUP-a, Crvenog krsta i drugih javnih institucija i ustanova.

Govoreći o značaju Civilne zaštite predsednik Paunović rekao je da civilna zaštita ponovo dobija na svom značaju i da je ona u proteklom periodu bila nepotrebno zapostavljena.

– Prvi mart se u svetu obeležava kao Dan civilne zaštite sa ciljem da se ukaže na vitalna značaj i ulogu slubi civilne zaštite u slučajima nesreća i katastrofa. Civilna zaštita, preko Sektora za vanredne situacije, u Srbiji ponovo dobija na značaju i intezivno se radi na njenom jačanju i ugledu, kako bi se uspostavio pravovremeni i efikasni odgovor društva na izazove i rizike, kojima smo kao država izloženi. Naše društvo mora ulagati više sredstava kako bi se formirale dobro opremljene i obučene specijalizovane jedinice civilne zaštite, rekao je Paunović i dodao da civilna zaštita mora imati veći značaj u sistemu zaštite i spasavanja građana i materijalnih dobara.

Za izuzetan doprinos u zaštiti, spašavanju i razvoju civilne zaštite zahvalnice su dodeljene predsedniku Opštine Kuršumlija Radoljubu Vidiću, dr Aleksandru Cvetanoviću, 310. inžinjerijskom bataljonu Vojske Srbije sa sedištem u Prokuplju, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Prokuplje, Policijskoj upravi Prokuplja i dopisništvu RTS-a u Prokuplju.

Čestitajući dobitnicima predsednik Paunović rekao je da bi voleo da civilna zaštita ima manje posla, ali da njeni pripadnici budu dobro obučeni i spremni da pravovremeno deluju u vanrednim situacijama.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here