Obeležen Dan osoba sa invaliditetom

0

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Dnevni boravak Sunce”, čiji su korisnici deca sa posebnim potrebama, posetili su učenici OŠ Nikodije Stojanović Tatko”,  Medicinske škole Dr Aleksa Savić”  i volonteri Crvenog krsta u Prokuplju.

Zajedničkim angažovanjem korisnici „Sunca” i učenici prokupačkih škola danas su zajedno učestvovali u   izradi  slika od krep papira

– Ovaj dan koji obeležavamo zajedno sa našim prijateljima i saradnicima je  prilika sa se skrene  pažnja  na probleme sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom. Današnje druženje sa učenicima, koji su naši česti gosti, njima znači mnogo, direktno utiče na njihovo uključivanje u  socijalni i ekonomski život, a  na nama je da na tom planu učinimo sve što možemo, rekla je  Snežana Aranđelović, defektolog.

Učenici OŠ „Tatko”, na čelu sa direktorkom Ljiljanom Subotić   sproveli su akciju „Zatvarač – otvarač srca” i sakupljene plastične zatvarače poklonili „Suncu”.  Sredstva koja budu obezbeđena od reciklaže moći će da se iskoriste za kupovinu najpotrebnijih pomagala.

Izvor fotografije: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje