Nevreme u Kruševcu-grmelo i pljuštalo tokom cele noći

0

Protekle noći u Kruševcu i okruženju palo je čak 64 litra po kvadratnom metru. Kako saznajemo, jako nevreme nanelo je ogromne probleme stanovništvu ovog kraja.

Atmosferska gradska kanalizacija je na više ulica zapušena, a poplavljeni su i mnogi podrumi i bašte. Tokom noći došlo je do nestanka struje u naseljima Dedina i Veliki Kupci, a grom je udario i u dalekovod iznad Pasjaka.

Iz Kruševca su tokom noći ispaljene 43 rakete, ali to nije mnogo pomoglo mnogim seoskim područjima na teritoriji kruševačke opštine. Ekipe zelenila JKP-a rade na uklanjanu palog drveće, a Kruševac puta na otklanjanju nanetog materija i rastinja na putevina prvog i drugog reda.

Nevreme je zahvatio Štitare, Kupce, Šavrane, Naupare, Lovaci, Bovan – kaže načelnik Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave Kruševac Dušan Todorović.

Jako nevreme posebno je pogodilo susedni Aleksandrovac, gde je juče pred veče grom ubio dve devočice, Anđelu B.( 15) i njenu drugaricu Ivanu I. (13), koje su sa svojim majkama došle iz Švajcarske na raspust u župski Aleksandrovac.