Nastavljaju se projekti pomoći u kući

0

Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlija nastavlja da realizuje niz projekata pomoći u kući starim i osobama sa invaliditetom pa će tako od 1. oktobra biti nastavljen jedan od ovih projekata koji Udruženje uspešno realizuje u saradnji sa Opštinom Kuršumlija, Ministarstvom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

– Tokom realizacije više projekata, tačnije četiri projekta, upošljeno je 25 gerentodomaćica koje obilaze stare i nemoćne kao i osobe sa invaliditetom. Ukupno je zbrinuto 92 korisnika. Za uspešnu realizaciju ovih projekata posebnu zahvalnost dugujemo Opštini Kuršumlija koja je prepoznala ovaj problem i stala iza naših projekata tako da se već nekoliko godina pomažemo korisnicima koji inače nebi mogli da se na adekvatan način staraju o sebi jer se radi o starim i nemoćnim sugrađanima sa teritorije naše opštine, kaže Marko Filipović, predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom Kuršumlija.

Filipović ističe da obučene gerentodomaćice obilaze korisnike kako u gradu, tako i u prigradskim naseljima i seoskim sredinama kuršumlijske opštine.

On naglašava da se radi o starima i osobama sa invaliditetom koji najčešće žive sami i bez pomoći obučenih gerentodomaćica bi teško mogli da se na adekvatan način staraju o sebi.

Inače, Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlija u toku ove godine uspešno realizuje ukupno 4 projekta. Jedan projekat je odobren od strane Ministarstva rada zapošljavanja i socijalne politike u kojem je nosilac projekta SO-Kuršumlije na kojem radi 5 geronto domaćica na period od 6 meseci dok je drugi od strane Nacionalne službe za zapošljavanja koji se finansira preko javnih radova od strane SO-Kuršumlija gde je upošljeno 13 lica na period od 6 meseci, zatim projekat javnih radova NSZ u kome radi 7 geronto domaćica na 4 meseca, kao i projekat za 8 osoba sa invaliditetom NSZ sa zapošljavanje i socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here