Leoni donirao novac za dečija igrališta u Prokuplju

3

Kompanija LEONI donirala je Opštini Prokuplje sredstva u iznosu od 24.500 evra namenjenih za izgradnju dečjih igrališta.

Predstavnici ove Kompanije, generalni direktor Klemens Saks i zamenica direktora Aleksandra Pešić, danas su posetili Opštinu Prokuplje i tom prilikom predsedniku Opštine Aleksandru Simonoviću uručili ovu vrednu donaciju.

– Ovo je prilika da izrazimo zahvalnost lokalnoj samoupravi, koja nam je uvek izlazila u susret tokom višegodišnje uspešne saradnje. Došao je trenutak da se na neki način odužimo, kao i da doprinesemo ulepšavanju vašeg grada. LEONI je socijalno odgovorna Kompanija, koja je spremna da u saradnji sa lokalnom samoupravom uvek pomogne tamo gde je najpotrebnije, rekao je direktor Klemens Saks.

Zahvaljujući se na donaciji, predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Kompanijom LEONI, najvećim privrednim subjektom u opštini Prokuplje.

– Rezultat te saradnje, koja sve više ide uzlaznom putanjom je ova vredna donacija, a i širenje kapaciteta ove kompanije kod nas. Opština Prokuplje ulaže sredstva za obuku nezaposlenih lica, koja nakon obuke imaju šansu da dobiju i stalno zaposlenje u ovoj kompaniji. Donacijom od skoro 25.000 evra izgradićemo i opremiti nekoliko dečjih igrališta, jer ulaganje u decu i omladinu je najbolje ulaganje, rekao je predsednik Simonović.

Prema njegovim rečima, uskoro će biti raspisana javna nabavka za izgradnju dečjih igrališta, a nakon izbora najboljeg ponuđača krenuće se u realizaciju.

– Imamo u vidu nekoliko lokacija gde nedostaju dečja igrališta, zato ćemo se truditi da ona budu izgrađena tamo gde je najpotrebnije, kako bi sva naša deca imala mesto za igru i druženje. Osim toga, potrebno je da se te lokacije dobro obezbede, osvetle, da budu na prometnim i vidljivim mestima, kako bismo zaštitili ono što gradimo, istakao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

3 KOMENTARA

  1. Lepo je graditi decja igralista bravoooo,samo ista treba ograditi ogradom i zaposliti nekog ko ce voditi racuna da tu ulaze samo deca a ne manguparija koja sve to polomi i unisti.

Comments are closed.